גם שינוי קטן הוא שינוי לטובה

לאחר ניתוח הנתונים אודות מספר רב של מחלות, החוקרים שערכו את פרויקט סין הגיעו למסקנה כי "הגדלה כלשהי של צריכת המזונות מן הצומח, והפחתה כלשהי בצריכת המזונות מן החי – אפילו במידה מזערית – יכולות להשפיע לטובה על מניעת מחלות ועל הקטנת שיעורי התחלואה". על פי ממצאים אלה, אפילו צריכה מועטת של מזונות מן החי גורמת לעלייה משמעותית בריכוזי הכולסטרול בדם ולעלייה בשיעורי התמותה ממחלות כרוניות ניווניות. במילים אחרות, בקרב אוכלוסיות בעלות רמות נמוכות ביותר של כולסטרול נמצאו שיעורים של מחלות לב וסרטן.