זכיון

זכיון

בודהה בורגרס התחיל במרץ 2006 עם סניף קטן ברח' דיזנגוף 75, ליד הדיזנגוף סנטר.

הרעיון והרצון היו לייצר מזון בריא, טרי ואנרגטי, כלומר מובן (כבר אז) שבישול ומזון מן הצומח הוא יותר בריא, מזין, מוסרי ושומר על הסביבה, אבל הדגש מההתחלה היה על הצד הבריאותי, ולכן גם מנת הדגל, קציצת הבודהה, עשויה מעדשים מונבטות, והיינו הראשונים בארץ להציע שייקים ירוקים וקרקר פשתן.

דגש שני היה נגישות, ולכן מההתחלה אנחנו מנסים להציע את המנות במחיר סביר, כדי שכולם יוכלו לטעום ולהבין, שניתן לחיות חופשי מניצול של בעלי חיים.

וכל זה עדיין קיים, וכל הסניפים הם בינתיים סניפי זכיון, ולכן עבורך, זכיין פוטנציאלי, זה אומר ראשית שאתה רוצה להשפיע לטובה, שאתה רוצה לשנות, לעזור, ולהסביר.

ברור שעסק צריך לשאת את עצמו, כי אחרת הוא לא יהיה קיים, אבל עם זאת המטרה היא להציע מנות איכותיות, ולכן לא זולות מבחינת חומרי גלם, וזה במחיר סביר, וזה אכן לא משימה פשוטה.

או במילים אחרות, אם אתם שוקלים לעשות זכיון כדי לעשות מלא כסף, אז באופן כללי אני יכול להצביע על תחרות עזה בתחום ההסעדה, ובאופן קונקרטי התווספו בשנים האחרונות בתחום הטבעוני מסעדות נוספות, בעיקר בתל אביב, שזה מבורך, אבל המשמעות היא שבתחום שלנו צריכים לנסות לקדם, לשפר ולהיות עם היד על הדופק, כלומר משעמם אף פעם לא.

לכן, כל מי שקורא שורות אלה ושוקל אולי לשאול לגבי זכיון, עצם השאלה היא האם יש לכם מספיק זמן פנוי, נגיד כמה שנים (טובות), והאם יש לכם אנרגיה (כלומר קמים מוקדם והולכים לישון מאוחר), ועדיף גם כסף בחשבון הבנק.

מסעדה טבעונית, ולא בהכרח סניף בודהה בורגרס, תיתן לכם סיפוק ופרנסה, ויתכן תוכלו להגיד לעצמכם שעשיתם את שלכם, עשיתם את הדבר הנכון, משהו שאחרים יגידו לכם תודה, וזה כבר משהו ואולי אף העיקר.

וכן, בהחלט רצוי התעניינות בתחום המזון, כלומר למיטב ראייתי, עסקי הסעדה מצליחים במקרים שהבעלים מתעניין בתחום, כלומר רוצים לבשל הכי טעים או הכי בריא, לעומת אלה שרק רואים בעסק כהזדמנות עסקית, יתקשו עד מאוד בהפעלתו.

כתבתי עוד כמה דברים הקשורים לסיבות הקמת בודהה בורגרס, ניתן לקרוא אותם כאן: arie.buddhaburgers.co.il.

בקיצור, תחשבו טוב על העניין, תקראו באינטרנט, ורק אם ממש אין לכם משהו אחר לעשות בחיים, אז אשמח לשמוע מכם דרך הדוא"ל תוך ציון מס' הטלפון שלהם, ואחזור אליכם.

תודה,

אריה

נ.ב.: הרעיון של לנסות לייצר אוכל צמחי נבע מתוך התנסות של 4 שנים, כאשר הפעלתי (בהתנדבות) פרויקט לעיקור חתולי רחוב באזור (מועצה ליד חולון). אחד הקשיים היה לשכנע תושבים להבין את הצורך בכיבוד חייהם, וגם מאכילים לא תמיד הבינו שאנחנו זהים (בדברים העיקריים). התוצאה היו ויכוחים, שבדרך כלל לא היניפו פרי חיובי. שירו של יהודה אמיחי להלן מוקדש בעיקר להם וגם לאלה שעדיין דובקים באכילה של מזונות מן החי ולא מתביישים בזה, אלא אף מצדיקים את התנהלותם, בלי הרבה ספקות או מוכנות לחשוב.

 

 

Lettuce Alone - 220
Doctors for Human Rights
vegansontop-220
peta-header-logo
TA Adopt
quote-Ghandi-Small
McCartney
etgar22
56 billion
adopt-dont-buy-small
mother respect
Quote Sanchez