מזונות על

Super Foods הם פופולריים, ויש גם פינות המוקדש להם בחנויות הטבע, ונשאלת השאלה האם כדאי. אז צריכים להבין, שכל הצמחים בריא לגוף אדם, ויש כאלה שקצת יותר ושם יותר דחוסים ברכיבים חיוביים, אבל מאוד משמעותי הוא הדרך שהמזון עשה אליכם, והכוונה היא לא לתוצאה של שינוע מזון על הסביבה, אלה לרוב, כדי לשמר את המוצר וגם להוריד את משקלו, מייבשים אותו, או מקפיאים אותו, וטוחנים אותו, ובסוף זה שוכב לא מעט זמן בתוך קפסולה או מיכל, כלומר מה נשאר ממנו?

התשובה היא שיתכן ברוב המקרים לא הרבה. ניקח ספירולינה וכלורלה כדוגמה, שני סוגי אצות ים מאוד בריאים (אבל יש ענייני ויטמין B12). במידה והייבוש (דרך הקפאה) אכן נעשית בצורה שהיא שומרת על הרכיבים התזונתיים, כפי שהיצרנים טוענים, אז המזון יהיה מעולה. אבל צריכים לסמוך על היצרנים, וכאן יש בעיה, כי לרוב צורת השייבוש/שימור הטוב הוא גם היקר יותר, ולכן אני אישי מאוד חשדן ובעצם לא קונה הרבה בחנויות טבע, במיוחד לא "מזונות על".

מה שכן, אני יודע איזה מזונות זמינים וטריים יתנו לי ב-100% את מה שיש בתוכם, ובמקרה של קטניות מונבטות, שייקים ירוקים, פשתן, ועשב חיטה זה באופן מוכח המון, ומומלץ ביותר עבור כולם (במיוחד הנבטים).

 

תגובות

תגובות