הבלוג שמאחורי התפריטים

לעיתים אני נשאל האם המצאתי הכל. אז התשובה הכנה תמיד, שממש לא, אלא לרוב העתקתי, גם מספרי בישול וגם מבלוגי בישול, ולמען האמת במיוחד מבלוג אחד.

בלוגים טבעוניים יש המון, בינתיים גם כבר בשפה העברית, אבל אז ב-2007, במעבר בין הסניף הראשון הקטן לבין סניף יהודה הלוי המשמעותי יותר גדול, אז קצת הייתי בבעיה, כי מצד אחד לא מצאתי אף טבח או שף שנתן לרעיון צ'אנס, ומצד שני ממש לא היה לי כלשהו נסיון קולינרי. למזלי כמה חודשים לפני שפתחתי ביהודה הלוי נתקלתי בהמלצה של לקוחה בבלוג די חדש אז, שעיתונאית הודית כתבה בארה"ב, וכמו שכתבתי, יש הרבה בלוגים, אבל בלוג זה היה ונשאר מיוחד, כי ואישאלי יודעת לחבר בין המתכון לבין הרעיון, והפוסטים שלה השפיעו עמוק ונתנו לי את ההבנה בצורך להמשיך, למרות כל הקשיים. ומתכוניה הם טובים מאוד, כי היא לא רק מעתיקה מתכון, היא משקיעה מחשבה, והרבה מתכונים בבלוג שלה (Holy Cow Vegan Recipes) היו הטובים שיכולתי למצוא וחיפשתי לא מעט. וגם עכשיו, לכם, אני רק יכול מאוד להמליץ על הבלוג שלה. אתם תמצאו לאורך השנים דברים טובים מאוד, שיתכן אתם תזהו כמנות או וריאציות בתפריט בודהה בורגרס.

בלוג שני שמגיע לו הרבה קרדיט, הוא הבלוג של חנה קמינסקי, צלמת אמריקאית, שכדי שיהיה לה משהו לצלם ייסדה בלוג אוכל טבעוני, וגם בדרך כתבה כמה ספרים. גם פה ניכרת השקעה ומחשבה. הבלוג שלה הוא Bitter Sweet, וגם הוא כבר קיים הרבה שנים, וגם לה מגיע תודה גדולה.

בינתיים, אחרי שקצת ירד העומס עלי, גיליתי שגם בעברית יש שני בלוגים  יוצאות מן הכלל, והם לא על החסה לבדה, שאמנם כנראה הפסיק לפרסם מתכונים חדשים במאי 2014, אבל עדיין מכיל פוסטים ממש מוצליחים, בלוג שני הוא The Vlog, ולמרות שמו הוא כן בלוג בעברית, ומקור מידע טבעוני מהמדרגה הראשונה, ונטלי הולדינג פרסמה בו המון מתכונים טובים ומדריכים, אז כל הכבוד לה ותודה רבה.

ויש גם טבעוניות נהנית יותר (ותודה לאורי שביט), בלוג עם המון מידע ומדריכים, ומתכונים טובים ומקוריים ממיטב השפים בארץ. בלוג זה הפך די מהר לבלוג המוביל בשפה העברית.

וגם להדס מ-Pink Lady מגיע כל הקרדיט, ותודה על ההשקעה. בלוג כיפי עם הרבה מתכונים.

תאבון בריא הוא אמנם לא ממש בלוג, אלא אינדקס שמרכז פרסומי מתכונים טבעוניים, כאשר תמונת המנה תופסת את מרכז הבמה (בדומה ל-tumblr). אינדקס מעולה ולגמרי מפתה, אז תודה גדולה לרעות וגידי.

 

,

תגובות

תגובות